sep 20 2019
Nieuws

Behoud uw levensstandaard dankzij gewaarborgd inkomen

Het is een onaangename gedachte: een ernstige ziekte of ongeval zorgt ervoor dat u (langdurig) niet kunt werken. Hoe zorgt u er als zaakvoerder voor dat u niet zonder inkomen valt? Dankzij de sociale zekerheid rekent u op een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, maar die volstaat meestal niet om rond te komen. Kies daarom voor een verzekering gewaarborgd inkomen om een volwaardig loon te behouden.

Wat is een verzekering gewaarborgd inkomen?

Als zelfstandige staat u niet alleen in voor de bescherming van uw zaak, maar ook voor die van uzelf. Bij verlies van uw beroepsinkomsten ontvangt u van uw ziekenfonds als alleenstaande maximaal 1253,72 euro per maand. Dat is bitter weinig. Een verzekering gewaarborgd inkomen komt dan handig van pas. Die keert maandelijks een bijkomend vervangingsinkomen uit, naast de wettelijke dagvergoedingen. 

U bent beschermd tegen de meeste vormen van arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval, van burn-out tot een gebroken been. De aanvullende uitkering ontvangt u zolang u ten minste 25% arbeidsongeschiktheid, of dat nu tijdelijk of langdurig is.

Hoe wordt uw premie bepaald?

De premie die u jaarlijks betaalt voor uw verzekering hangt van verschillende factoren. Uiteraard betaalt u meer voor een bredere dekking. Ook uw leeftijd, gezondheid en beroep spelen een rol. Hoe jonger u instapt, hoe goedkoper voor u. Risicovolle beroepen, roken en uw medische achtergrond kunnen er dan weer voor zorgen dat uw premie stijgt. De betaalde premie kunt u inbrengen als beroepskosten, en dus aftrekken van uw belastbaar inkomen.

Gewaarborgd inkomen voor uw organisatie

Als spilfiguur binnen uw organisatie kan uw afwezigheid de omzet in gevaar brengen. Kosten blijven doorlopen, leningen moeten betaald worden… Wilt u uw zaak daarvoor behoeden? Ga dan voor een omzetverzekering. Die keert aan uw vennootschap een bepaald bedrag uit wanneer u ziek of invalide valt. Zo blijven de kosten betaalbaar tijdens uw afwezigheid. 

Meer weten over een gewaarborgd inkomen voor u of uw onderneming? Neem dan contact met ons op.